מיחזור פלסטיק – לעסקים שאכפת להם

שתף את הפוסט

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

יש בעלי עסקים, ויש בעלי עסקים. אם אתם מאלו שרואים לפניהם ערך נוסף בחיים הללו, משהו מעבר לשורת הרווח, משהו רחב יותר, גדול יותר, הרי שמיחזור פלסטיק הוא אחד מאותם צעדים בסיסיים שכל עסק בעל ערכים צריך.

אנחנו יודעים שאנחנו לא מחדשים לכם דבר כשאנחנו מזכירים לכם שהעולם מוצף בפלסטיק שלא מוחזר. הים התיכון, האוקיאנוסים, אפילו המדבר כיום מוצף בחלקיקי פלסטיק. מוצאים פלסטיק במקומות הנידחים ביותר בעולם, מקומות שכף רגל אדם לא דרכה בהם מעולם, וכשהיא דרכה בהם, היא דרכה על פלסטיק. האם אתם חלק מהבעיה או חלק מהפיתרון? הצטרפו אלינו, התחילו למחזר את הפלסטיק שלכם, ובקלות!

איך עובד מיחזור פלסטיק?

דבר ראשון, חברה מקצועית ואמינה תאסוף עבורכם את הפלסטיק שניתן למחזר. לא כל פלסטיק מגיע למיחזור, ותוכלו לקבל ייעוץ אישי בכדי לדעת האם הפלסטיקים שאתם צורכים בעסק שלכם הם מהסוג שניתן למחזר. לאחר מכן ישנו תהליך פשוט של מיחזור פלסטיק:

  1. מיון – לא כל פלסטיק נראה אותו דבר, ואנחנו לא שופטים. ובכל זאת, בכל הנוגע למיחזור פלסטיק יש להפריד את הצבעים השונים זה מזה, לכדי חבילות הומוגניות של צבע בודד או שקוף.
  2. לאחר המיון ישנה כבישה – הפלסטיק הרב שנאסף נכבש לכדי באלה, מאסף רחב ונוח לשינוע.
  3. שינוע למרכז המיחזור – לאחר הכבישה הבאלות עולות על רכבי השינוע ומועברות למרכז המיחזור הייעודי בו ישנן מכונות שנועדו בדיוק לעבודה זו.
  4. גריסה – בכדי למחזר, ובעצם להביא את הפלסטיק למצב של שימוש חוזר (במקום למצב של פסולת שצפה בים…) יש לגרוס את הפלסטיק היטב.

התוצר הסופי – פלסטיק ממוחזר

החומר הגרוס, תוצר פלסטיק ממוחזר עמיד ומשובח נארז היטב, ומוכן לשילוח לצרכנים המשתמשים בו, שימוש חוזר, לאחר מיחזור. פלסטיק הוא חומר פנטסטי, אך לצערנו השימוש בו היה חסר אחריות בכל רחבי העולם. כיום ישנו שם רע לפלסטיק, אך כשמשתמשים בו באחריות, זה חומר נוח מאוד לעבודה.

כחלק מתהליך מיחזור פלסטיק בישראל הפלסטיק הממוחזר עובר דרך מתקני שטיפה ייעודיים, אשר יקבלו בזרועות פתוחות את הפלסטיק הגרוס ויביאו אותו למצב הניקיון הדרוש לשימוש החוזר בתהליך.

פוסטים דומים