בשר מעושן נחשב למעדן ולכן ישנה התעניינות רבה במכשירים שמעניקים לחומר גלם זה את הטעם המיוחד. בחירת מעשנת בשר מחייבת תשומת לב למספר פרמטרים כדי להפיק מהמתקן תועלת רבה ככל האפשר.
הסוגים השונים של המעשנות
מעשנות בשר נחלקות לשני סוגים עיקריים – אלה שהפעולה שלהן מבוססת על גז ואלה שהפעולה שלהן מבוססת על פחמים, בדומה לגריל המוכר.
מעשנת בשר שמבוססת על פחמים מחייבת מיומנות גבוהה יחסית. הדלקתה היא לא פעולה שמתבצעת בקלות ובמהירות, וגם העישון יניב תוצאות טעימות רק בחלק מהמקרים ובפרט לא יצליח אם האדם לא בקיא בתחום. מעשנת גז לעומת זאת נחשבת לידידותית מאוד למשתמשים – ההצתה שלה מידית וקלה, כמו בכל מקרה של מתקן שפועל על גז, וגם הניקוי שלה נוח ופשוט. עוד כדאי לדעת שקל לשמור על הטמפרטורה הרצויה בתוך המכשיר כשמוזרם אליו גז באופן קבוע, ולכן התוצאה אחידה בכל הפעלה.
מעשנת בשר עם שבבי עץ
קטגוריה נוספת של מעשנות בשר היא מכשירים שכוללים שימוש בשבבי עץ. במקרים אלה למעשנת יש שתי דלתות, ואפשרות להוסיף שבבים של עץ כדי להעשיר את הטעם של הבשר. ההמלצה היא על שבבים של עצי פירות בזכות הארומה שהם מוסיפים.
בכל מקרה חשוב להדגיש שישנן גם מעשנות פחם שניתן למלא גם בשבבים וגם מעשנות על גז שמאפשרות פעולה זו.
עישון קר ועישון חם
מידע רלוונטי נוסף לגבי פעולת העישון של הבשר (בין אם זהו בשר של דג, בשר של עוף או בשר של פרה, עגל, חזיר וכו') הוא שישנה בחירה בין עישון חם לעישון קר. כשמשתמשים באותה מעשנת בשר שנבחרה בשיטת העישון הקר נדרשת סבלנות רבה יותר עד שאפשר לאכול את הבשר, ואילו בעישון חם שמתבצע בטמפרטורה גבוהה יותר התוצאה מהירה יותר.
חשיבות איכות המעשנת
בכל מקרה מומלץ בחום לבחור אך ורק מעשנת בשר של חברות מוכרות בתחום. רק המוצרים שעברו בקרת איכות מחמירה והם תוצאה של פיתוח ומחקר מושקעים יבטיחו לכם מקסימום נחת לאורך שנים רבות.