כאשר זוג שמנסה להיכנס להיריון זמן מה ואין תוצאה חיובית, הזוג עלול להיכנס לתסכול ובלבול בעיקר כשאין סיבה גלויה למה הם אינם מצליחים להיכנס להיריון וכדי למצוא את שורש הבעיה עליהם לעבור בדיקות רבות גם היא וגם הוא. אחת הבדיקות שעל האישה לעבור היא הידרוסונוגרפיה שהיא בדיקה אחת מני רבות שהאישה עוברת ולמרבה המזל אינה כרוכה בכאב או אי נעימות.
בדיקת ההידרוסונוגרפיה לעיתים רבות משולבת יחד עם צילום תלת ממד של הרחם על מנת לקבל מצב מפורט יותר וברור יותר של חלל הרחם. במקרים למשל שצריך לשלול או לאשר כי ישנם חסימות, גידולים או מומים באברים הללו ועוד כדי למצוא לכך את הטיפול היעיל ביותר עבורה. הבדיקה הזו מלווה בהנחיות רבות על מנת להבטיח כי תוצאותיה יהיו מדויקים ככל הניתן ולהקל על האישה לפני ולאחר הבדיקה.
מהי בדיקת ההידרוסונוגרפיה ואיך עושים אותה?
אלו למעשה מספר הדמיות של איברי האגן שבאמצעות הבדיקה הזו ניתן לבדוק את תקינותם של האיברים בחלל הרחם והחצוצרות. כחלק מהתהליך, מחדירים נוזל פיזיולוגי סטרילי שבזכותו ניתן לקבל תמונות איכותיות וברורות של הרחם והחצוצרות. ישנם מקרים בהם הרופא ימליץ לעבור גם הבדיקה ההידרוסונוגרפית וגם את הצילום התלת ממדי לרחם באותו הביקור על מנת לקבל את כל הממצאים בביקור אחד.
הבדיקה הינה בדיקה חודרנית ועלולה להוביל למעט כאבים דמויי כאבי מחזור לאחר הבדיקה. כדי להקל על הכאבים הללו תוכי לקחת משככי כאבים ביום הבדיקה וביום לאחריה. על כל פנים הרופאים ממליצים להגיע לבדיקה עם מלווה על מנת שיוכל ללוות אותך ולנהוג עבורך בחזרה הביתה.
מהן ההנחיות לקראת הבדיקה?
הבדיקה מתבצעת בימים 5-11 של המחזור וגם כאן בדומה לבדיקת צילום תלת ממד של הרחם, עליה להימנע מקיום יחסי מין על מנת לשלול אפשרות של כניסה להיריון בימים אלו היות והבדיקה מסוכנת להיריון צעיר. חשוב לידע את הרופא אם ידוע לך על דלקות אגן מהעבר או מחלות לב המצריכות טיפול אנטיביוטי מניעתי כך שבמרבית המקרים הרופא ימליץ על תחיל טיפול באנטיביוטיקה מספר ימים לפני הבדיקה.